Czas trwania: 5 godzin
Cena: 130 zł
Sprawdź Najbliższe Terminy Kursów
Plan zajęć:
Czynniki żywieniowe i pozażywieniowe przyczyniające się do rozwoju insulino oporności.
Patogeneza, przebieg i skutki oraz najczęściej występujące choroby współistniejące.
Insulinooporność u dzieci.
Zależność pomiędzy pożywieniem, insuliną, a insulinoopornością
Objawy chorobowe i metody rozpoznawania insulino oporności.
Leczenie żywieniowe.
Indeks glikemiczny – czy trzeba się nim kierować? Co mieć na uwadze przy wyborze produktów?
Podział produktów z niskim, średnim i wysokim indeksem glikemicznym - zalecenia i wykorzystanie w praktyce
Jak ustabilizować poziom cukru bez środków farmaceutycznych
Zmniejszanie szybkości wzrostu cukru we krwi dzięki odpowiedniej kompozycji posiłków.
Wpływ insulinooporności na efekty treningowe
Obniżanie wagi ciała u osób chorych
Zalecenia dietetyczne i przykładowe posiłki dla osób z insulinoopornością.
Po ukończeniu szkolenia otrzymują Państwo certyfikat uczestnictwa potwierdzający zdobytą wiedzę.
Prowadzący:
Agnieszka Cioś
Dietetyk kliniczny – Uniwersytet Medyczny,
- Psychodietetyka –Wyższa Szkoła Nauk Społecznych,studia podyplomowe
- Instruktor kulturystyki - dyplom i legitymacja Polskiej Instytucji Sportu i Rekreacji
- Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków
Pracuję jako:
- menedżer, dietetyk i trener personalny w Mrs.Sporty