4 lutego 2016

Żywienie w insulinooporności

Żywienie w insulinooporności

Czas trwania: 5 godzin

Cena: 130 zł

 

Zapisz Się

Sprawdź Najbliższe Terminy Kursów

Plan zajęć:

  1. Czynniki żywieniowe i pozażywieniowe przyczyniające się do rozwoju insulino oporności.

  2. Patogeneza, przebieg i skutki oraz najczęściej występujące choroby współistniejące.

  3. Insulinooporność u dzieci.

  4. Zależność pomiędzy pożywieniem, insuliną, a insulinoopornością

  5. Objawy chorobowe i metody rozpoznawania insulino oporności.

  6. Leczenie żywieniowe.

  7. Indeks glikemiczny – czy trzeba się nim kierować? Co mieć na uwadze przy wyborze produktów?

  8. Podział produktów z niskim, średnim i wysokim indeksem glikemicznym - zalecenia i wykorzystanie w praktyce

  9. Jak ustabilizować poziom cukru bez środków farmaceutycznych

  10. Zmniejszanie szybkości wzrostu cukru we krwi dzięki odpowiedniej kompozycji posiłków.

  11. Wpływ insulinooporności na efekty treningowe

  12. Obniżanie wagi ciała u osób chorych

  13. Zalecenia dietetyczne i przykładowe posiłki dla osób z insulinoopornością.

Po ukończeniu szkolenia otrzymują Państwo certyfikat uczestnictwa potwierdzający zdobytą wiedzę.

Prowadzący:

Agnieszka Cioś

jolcz

Dietetyk kliniczny – Uniwersytet Medyczny,

  • Psychodietetyka –Wyższa Szkoła Nauk Społecznych,studia podyplomowe
  • Instruktor kulturystyki - dyplom i legitymacja Polskiej Instytucji Sportu i Rekreacji
  • Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków

Pracuję jako:

  • menedżer, dietetyk i trener personalny w Mrs.Sporty
Call Now Button