4 lutego 2016

Współczesna piramida żywieniowa

Współczesna piramida żywieniowa

Czas trwania: 5 godzin

Cena: 180 zł

Zapisz Się

Sprawdź Najbliższe Terminy Kursów

Plan zajęć:

  1. Podział produktów.

  2. Piramida żywieniowa rekomendowana przez IŻiŻ – stara i nowa wersja.

  3. Produkty rekomendowane i niepolecane. Na co zwracać uwagę podczas zakupów. Czytanie etykiet z uwzględnieniem dodatków do żywności.

  4. Proporcje poszczególnych grup spożywczych w diecie.

  5. Częste spożywanie posiłków i ich wpływ na organizm.

  6. Stosunek białka, węglowodanów i tłuszczów w diecie i ich wpływ na wygląd i zdrowie.

  7. Wskazówki żywieniowe dla osób jedzących nieregularnie.

  8. Częstotliwość spożywania posiłków a ich wpływ na poziom cukru we krwi i masę ciała.

  9. Węglowodany – dobre i złe źródła

  10. Kwas fitynowy.

  11. Wpływ glutenu, a reakcja jelit i konsekwencje.

  12. Białko – dobre i złe źródła.

  13. Nabiał – produkty naturalne oraz wpływ związków występujących w nabiale na organizm człowieka.

  14. Tłuszcze – dobre i złe źródła.

  15. Cholesterol i wpływ na organizm.

  16. Oleje roślinne i zwierzęce. Najlepsze źródła tłuszczu w pożywieniu. Wpływ temperatury na kwasy tłuszczowe, procesy utleniania i działania prozapalne.

 

Po ukończeniu szkolenia otrzymują Państwo certyfikat uczestnictwa potwierdzający zdobytą wiedzę.

Prowadzący:

Agnieszka Cioś

jolcz

Dietetyk kliniczny – Uniwersytet Medyczny,

  • Psychodietetyka –Wyższa Szkoła Nauk Społecznych,studia podyplomowe
  • Instruktor kulturystyki - dyplom i legitymacja Polskiej Instytucji Sportu i Rekreacji
  • Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków

Pracuję jako:

  • menedżer, dietetyk i trener personalny w Mrs.Sporty
Call Now Button