Czas trwania: 7 godzin
Cena: 250 zł
Sprawdź Najbliższe Terminy Kursów
Plan zajęć:
Podstawowa przemiana materii, całkowita przemiana materii, obliczanie zapotrzebowania energetycznego na białko, węglowodany i tłuszcze.
Diety niskowęglowodanowe, diety ketogeniczne, diety niskotłuszczowe – wskazania, wady i zalety.
Skuteczny trening w czasie redukcji masy ciała.
Posiłki przed i potreningowe. Komponowanie jadłospisu z uwzględnieniem produktów najbardziej odżywczych.
Produkty spożywcze będące nośnikami związków antyżywieniowych.
Produkty dozwolone i niedozwolone w okresie redukcji tkanki tłuszczowej.
Superfoods oraz nowa żywność – wykaz, właściwości, stosowanie.
Blok metaboliczny w trakcie długotrwałego lub niewłaściwego procesu odchudzania.
Reverse diet oraz sposoby na przyspieszanie metabolizmu.
Zaburzenia hormonalne i choroby autoimmunologiczne oraz ich oddziaływanie na redukcję i gromadzenie tkanki tłuszczowej.
Suplementy diety hamujące redukcję tkanki mięśniowej
Suplementy diety oraz wybrane produkty spożywcze zmniejszające apetyt.
Wpływ mikroflory jelitowej na pracę układu pokarmowego.
Wychodzenie z diety, czyli przejście z okresu redukcji na okres stabilizacji masy ciała.
Odchudzanie u osób z zaburzeniami poziomu cukru we krwi.
Po ukończeniu kursu otrzymują Państwo certyfikat uczestnictwa potwierdzający zdobytą wiedzę.
Prowadzący:
Agnieszka Cioś
Dietetyk kliniczny – Uniwersytet Medyczny,
- Psychodietetyka –Wyższa Szkoła Nauk Społecznych,studia podyplomowe
- Instruktor kulturystyki - dyplom i legitymacja Polskiej Instytucji Sportu i Rekreacji
- Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków
Pracuję jako:
- menedżer, dietetyk i trener personalny w Mrs.Sporty