Fakty i mity współczesnej dietetyki - szkoleniaics.pl ✅
4 lutego 2016

Fakty i mity współczesnej dietetyki

Fakty i mity współczesnej dietetyki 

Czas trwania: 5 godzin

Cena: 180 zł

Zapisz Się

Sprawdź Najbliższe Terminy Kursów

Plan zajęć:

  1. Żywienie zdrowego i chorego człowieka, a piramida żywieniowa.
  2. Cholesterol i jego zalety.
  3. Co zdrowsze: masło czy margaryna?
  4. Najlepsze źródła tłuszczów w diecie.
  5. Tłuszcze nasycone, a nienasycone – które wybierać?
  6. Węglowodany i ich wpływ na apetyt i redukcję masy ciała.
  7. Najlepsze źródła węglowodanów w diecie.
  8. Częste jedzenie w małych porcjach i jego wpływ na redukcję masy ciała. Nakręcanie apetytu i hamowanie łaknienia za pomocą pożywienia.
  9. Składniki antyżywieniowe w produktach spożywczych.
  10. Gluten – źródła, działanie, funkcje. Dieta bezglutenowa.
  11. Słodziki na diecie. Cukier owocowy i pory spożywania owoców. Wpływ fruktozy na organizm człowieka.
  12. Uzależnienie od cukru i detoks cukrowy. Przepisy na zdrowe desery.
  13. Indeks glikemiczny.
  14. Trening siłowy, aerobowy i interwałowy – wpływ na metabolizm.

 

Po ukończeniu szkolenia otrzymują Państwo certyfikat uczestnictwa potwierdzający zdobytą wiedzę.

Prowadzący:

Agnieszka Cioś

jolcz

Dietetyk kliniczny – Uniwersytet Medyczny,

  • Psychodietetyka –Wyższa Szkoła Nauk Społecznych,studia podyplomowe
  • Instruktor kulturystyki - dyplom i legitymacja Polskiej Instytucji Sportu i Rekreacji
  • Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków

Pracuję jako:

  • menedżer, dietetyk i trener personalny w Mrs.Sporty
Call Now Button