Fakty i mity współczesnej dietetyki
Czas trwania: 5 godzin
Cena: 180 zł
Sprawdź Najbliższe Terminy Kursów
Plan zajęć:
- Żywienie zdrowego i chorego człowieka, a piramida żywieniowa.
- Cholesterol i jego zalety.
- Co zdrowsze: masło czy margaryna?
- Najlepsze źródła tłuszczów w diecie.
- Tłuszcze nasycone, a nienasycone – które wybierać?
- Węglowodany i ich wpływ na apetyt i redukcję masy ciała.
- Najlepsze źródła węglowodanów w diecie.
- Częste jedzenie w małych porcjach i jego wpływ na redukcję masy ciała. Nakręcanie apetytu i hamowanie łaknienia za pomocą pożywienia.
- Składniki antyżywieniowe w produktach spożywczych.
- Gluten – źródła, działanie, funkcje. Dieta bezglutenowa.
- Słodziki na diecie. Cukier owocowy i pory spożywania owoców. Wpływ fruktozy na organizm człowieka.
- Uzależnienie od cukru i detoks cukrowy. Przepisy na zdrowe desery.
- Indeks glikemiczny.
- Trening siłowy, aerobowy i interwałowy – wpływ na metabolizm.
Po ukończeniu szkolenia otrzymują Państwo certyfikat uczestnictwa potwierdzający zdobytą wiedzę.
Prowadzący:
Agnieszka Cioś
Dietetyk kliniczny – Uniwersytet Medyczny,
- Psychodietetyka –Wyższa Szkoła Nauk Społecznych,studia podyplomowe
- Instruktor kulturystyki - dyplom i legitymacja Polskiej Instytucji Sportu i Rekreacji
- Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków
Pracuję jako:
- menedżer, dietetyk i trener personalny w Mrs.Sporty